Antrasis tarptautinis Jūratės Daktaraitės ir Angelės Rupšienės moterų krepšinio turnyras

Antrasis tarptautinis Jūratės Daktaraitės ir Angelės Rupšienės moterų krepšinio turnyras

       Rugsėjo 14-16 dienomis Druskininkų sporto centro salėje vyks antrasis tarptautinis Jūratės Daktaraitės ir Angelės Rupšienės moterų krepšinio turnyras. Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) organizuojamose varžybose dalyvaus keturios komandos iš Baltarusijos, Lenkijos ir Lietuvos. 

      Prieš naują sezoną turnyre jėgas išmėgins Lietuvos čempionė Marijampolės „Sūduva“, Algirdo Paulausko ir Egidijaus Ženevičiaus treniruojama Torunės „Energa“ (Lenkija) su Dalia Belickaite ir Monika Grigalauskyte, Baltarusijos čempionė „Cmoki-Minsk“ ekipa ir praėjusio Baltarusijos čempionato bronzos laimėtoja Gardino „Olimpia“. 

   Pirmą ir antrą varžybų dieną rungtynės vyks 16:00 ir 18:00 val., o trečią – 11:00 ir 13:00 val. „Sūduva“ rugsėjo 14 dieną susitiks su „Cmoki-Minsk“, rugsėjos 15 dieną – su „Energa“, o rugsėjo 16-ąją – su „Olimpia“. 

  „Moterų krepšinio gerbėjų laukia įdomios kovos, o turnyro dalyvės turės puikią progą pasitikrinti jėgas prieš artėjantį sezoną. Džiaugiamės, kad turnyre dalyvaus dviejų šalių čempionės – „Sūduva“ ir „Cmoki-Minsk“. Tarp dalyvių bus ir Europos taurės varžybose rungtyniausianti „lietuviškoji“ „Energa“, – sakė BWBL generalinis sekretorius Algimantas Ivašauskas.

   Pernai šiame turnyre dalyvavo aštuonios komandos. Nugalėjo Maskvos „Dinamo“ pirmoji ekipa, o „Sūduva“ buvo antra. 

  J. Daktaraitė – pirmoji lietuvė, tapusi pasaulio krepšinio čempione (1959 m.). Ji iškovojo ir du Europos pirmenybių aukso medalius (1960 ir 1962 m.). A. Rupšienė (Jankūnaitė) – dukart olimpinė (1976 ir 1980 m.), dukart pasaulio (1971 ir 1975 m.) ir triskart Europos (1972, 1976 ir 1978 m.) krepšinio čempionė.