Sidabrinis pabaigos taškas Lietuvos jaunimo tinklinio čempionate

Sidabrinis pabaigos taškas Lietuvos jaunimo tinklinio čempionate

    Pavasariškai šiltą kovo 16 – 18 d. savaitgalį Kauno sporto mokyklos „Startas” salėje vyko Lietuvos jaunimo vaikinų tinklinio finalinis etapas.  Patyrusi vos vieną pralaimėjimą čempionato metu, vietą stipriausių Lietuvos jaunimo komandų kvartete buvo išsikovojusi ir Druskininkų sporto centro jaunimo tinklinio ekipa (treneris Edgaras Suchanekas). Ji į lemiamą kovą stojo su kartu su Kauno sporto mokyklos „Startas“ pirmąją ir antrąją komandomis bei Vilniaus sporto mokyklos „Tauras“ komanda. Todėl finaliniame etape turėjo paaiškėti galutinė komandų rikiuotė. Susitikimai su pajėgiausiomis dviejų didžiausių Lietuvos miestų komandomis iš anksto žadėjo būti sunkūs.

  Pirmą varžybų dieną Druskininkų sporto centro jaunimo tinklinio komanda susitiko su bendraamžiais, Vilniaus sporto mokyklos „Tauras“ auklėtiniais ir juos nugalėjo rezultatu 3:1. Antra varžybų diena buvo ypatingai svarbi, nes sutikimo aikštelėje laukė čempionato lyderė Kauno sporto mokyklos „Startas“ pirmoji komanda. Mūsų komanda šioms rungtynėms, kaip ir visam finaliniam turui labai ruošėsi. Pasirengimo šiam lemiam susitikimui procese, netgi buvome surengę trumpalaikę sporto stovyklą Gardine. Žaidėjai atidavė visas jėgas, tačiau šiek tiek pritrūko, rungtynes pralaimėjome rezultatu 1:3.

  Paskutinę varžybų dieną susitikome su Kauno sporto mokyklos „Startas“ antrąja komanda. Geriau rungtynes pradėjo kauniečiai ir pirmą setą pralaimėjome rezultatu 21:25. Jautėsi, kad mūsų komanda pavargusi po varžybų su Kauno pirmąją komanda tiek fiziškai, tiek ir psichologiškai. Tačiau nebuvo net menkiausios abejonės, kad druskininkiečiai suklupo ir nepakils. Valingi Dzūkijos vaikinai parodė visą, per dešimt treniravimosi metų išugdytą, sportinę valią, užsispyrimą bei teorinį tinklinio sporto šakos išmanymą ir taškas po taško su didele atsarga padėjo sidabrinį tašką savo dalyvavimo Lietuvos moksleivių tinklinio čempionatuose istorijoje. Palaikomi ištikimų komandos sirgalių – tėvelių, kurie nedideliu būriu atvyko palaikyti savo komandos, Lietuvos jaunimo tinklinio čempionate iškovojome antrąją vietą bei sportinių trofėjų kolekciją papildėme šio čempionato sidabro medaliais.

  2017/2018 metų Lietuvos jaunimo vaikinų tinklinio čempionate Druskininkų savivaldybei atstovavo šie Druskininkų sporto centro auklėtiniai: Mykolas Janeliauskas, Marijus Rutkauskas, Rokas Rutkauskas, Laurynas Šimkevičius, Sebastjan Kisel, Justinas Bakanauskas, Karolis Rupeikis, Marius Pliupelis, Mykolas Suchanekas ir Vygantas Stikleris.

  Dar turi praeitį truputis laiko, kad nurimtų emocijos, užgytų atkaklioje kovoje atsiradę nubrozdinimai ir dvasia suvoktų, jog pasiekta tai, kas kažkam atrodytų tik nepasiekiama svajonė, o jei ji sunkiai pasiekiama, tai ar verta jos siekti. O siekti buvo verta. Vien dėl to, kad būtų nueitas įdomus dešimties metų kelias kartu augant, stiprėjant, mokantis, klumpant ir tiesiant ranką vienas kitam. Tam, kad kai tau vos aštuoniolika, tu jau būtum dukart Lietuvos čempionu, triskart Lietuvos vicečempionu ir vieną kart Lietuvos bronziniu čempionu ir įrodyti sau ir kitiems, kad dirbant ir siekiant aukštumas gali pasiekti kiekvienas. Tik reikia to norėti.

  Šią paskutinę sidabrinę pergalę komandos žaidėjai ir treneris skiria savo tėvams ir gimtam miestui, už tai, kad davė tvirtus pamatus ir leido ant jų augti.