Druskininkų jaunųjų kalnų slidininkų startai – pirmąjame Baltijos taurės etape „Snow Arenoje”

Druskininkų jaunųjų kalnų slidininkų startai – pirmąjame Baltijos taurės etape „Snow Arenoje”

Trečius metus iš eilės Druskininkų „Snow Arenoje“ surengtos Tarptautinės slidinėjimo federacijos (FIS) statusą turinčios varžybos – Baltijos taurės pirmasis etapas. Į penkias dienas vykusį renginį susirinko per 250 įvairaus amžiaus sportininkų iš 12 valstybių – Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Baltarusijos, Čekijos, Didžiosios Britanijos, Rumunijos, Rusijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Uzbekistano ir Kirgizijos.

Pirmąsias tris dienas specialiai paruoštame „Snow Arenos“ šlaite lenktyniavo elito grupių sportininkai, turintys tarptautinio reitingo FIS (Tarptautinės kalnų slidinėjimo federacijos) kodus. Jie kasdien po tris kartus įveikė slalomo rungties trasą, o penktadienį dar išbandė naujovę – paralelinio slalomo varžybas. Nors daugiausia apdovanojimų, kaip ir ankstesniais metais, iškovojo Latvijos kalnų slidininkai, tuščiomis neliko ir lietuviai – ne kartą kopę ant garbės pakylos: jaunimo, suaugusiųjų bei „Masters“ grupių varžybose.

Tarp lietuvių neliko nepastebėti ir jaunieji druskininkiečiai, kurie varžėsi įvairiose vaikų grupėse. Snow Arena Racing Team/Druskininkų sporto centro komandos – 10 jaunųjų kalnų slidininkų varžėsi skirtingose amžiaus grupėse. Labiausiai nudžiugino Liepa Karlonaitė, kuri pirmąją varžybų dieną užėmė 4-ąją vietą, o paraleliniame slalome iškovojo 3-įają vietą. Tai vienintelis “lietuviškas” apdovonojimas vaikų grupėse. Džiaugiamės ir visos komandos vaikų pasirodymais savo amžiaus

Nuotraukų autorius E. Lukšas

grupėse. Slalomo varžybos: merginos iki 16 m. – Monika Mortūnaitė 10 vieta; berniukai iki 12 m. – Nojus Liškauskas 10 vieta ir Nojus Užkuraitis 12 vieta; berniukai iki 14 m. – Džiugas Juozaponis 14 vieta  ir Tautvydas Pluščiauskas 14 vieta; berniukai iki 16 m. – Motiejus Žūkas – 16 vieta. Tai yra vienos geriausių Lietuvos atstovų vietos kiekvienoje amžiaus grupėje.

Varžybomis Snow Arenoje buvo atidarytas 2017-2018 m. kalnų slidinėjimo sezonas, tai buvo puiki patirtis visiems kalnų slidininkams. Kitame sezone tikimės ne kartą džiaugtis Lietuvos ir ypač jaunųjų druskininkiečių, kalnų slidininkų pasiekimais.