Druskininkų tinklininkės dalyvavo tarptautiniame turnyre Lenkijoje

Druskininkų tinklininkės dalyvavo tarptautiniame turnyre Lenkijoje

          Gruodžio 2 d. Druskininkų sporto centro tinklininkės, gim. 2008 metais, dalyvavo nedidelėje Giby (Lenkija) gyvenvietėje vykusio tarptautinio mini tinklinio (2 prieš 2) turnyro Seinų seniūno įsteigtai Taurei laimėti. Atvykę nesitikėjome, jog mažoje gyvenvietėje gali būti tokia nuostabi ir įspūdingo dydžio, populiariausioms komandinėms sporto šakoms pritaikyta sporto salė. Erdvi, šviesi sporto salė talpina net tris pilno dydžio tinklinio aikšteles, kurios gali būti atskirtos pertvaromis ir vienu metu gali vykti kelios varžybos.

          Turnyre dalyvavo 26 komandos: Seinų, Bialystoko, Zambrovo, Bydgoščės, Gižycko (visos iš Lenkijos), Gardino (Baltarusija) ir mes – druskininkiečiai. Nuo pat ryto iki vakaro salėje vyko sportinė kova. Druskininkams atstovavo dvi mini tinklinio komandos. Druskininkų pirmoji komanda (Viltė Jakavonytė ir Justina Plukytė) pateko į finalinį keturių komandų etapą, tačiau tiek pusfinalio rungtynėse, tiek ir rungtynėse dėl 3 vietos tiesiog pritrūko šiek tiek sportinės sėkmės, varžyboms dėl 3 vietos prireikė net pratęsimo. Antroji Druskininkų komanda (Mėta Balkaitytė ir Gabrielė Suchanekaitė) užėmė 17 -ąją vietą, tačiau irgi kovėsi ir stengėsi bei suteikė vilčių, jog ir šį komanda po taip pat yra galinti siekti aukštų sportinių rezultatų. Puikiai organizuotame turnyre visi dalyviai gavo diplomus, dalyvio medalius, o treneriams buvo įteiktos dar ir asmeninės dovanos.

           Šiame turnyre mūsų tinklininkėms ne viskas pavyko, tačiau žaidėme, kovėmės,  stebėjome, mokėmės, išgyvenome pergalės džiaugsmą ir pralaimėjimo kartėlį. Džiugina tai, kad supratome, jog be darbo treniruotėse ir atsidavimo tinkliniui sunku tikėtis gerų rezultatų. Iš Lenkijos parsivežėme viltį, kad mūsų miestas ne už ilgo gali turėti ir mergaičių tinklinio komandą, kuri deramai atstovaus Druskininkus įvairiuose tinklinio turnyruose ir šalies čempionatuose.