Druskininkuose vyko XIII Tarptautinis tinklinio turnyras UAB „Tobis“ taurei laimėti

Druskininkuose vyko XIII Tarptautinis tinklinio turnyras UAB „Tobis“ taurei laimėti

Šių metų lapkričio 10 – 12 dienomis Druskininkų sporto centre vyko jau XII Tarptautinis tinklinio turnyras UAB „Tobis“ taurei laimėti. Į Druskininkus atvyko komandos iš Baltarusijos Gardino miesto, Latvijos Daugpilio, Lenkijos Radomo ir Augustavo miestų. Lietuvai atstovavo Druskininkų sporto centro tinklininkai. Visas tris dienas tinklinio aikštelėje virė įtempta kova, dvejos varžybos baigėsi rezultatu 3:2, o dauguma varžybų baigėsi rezultatu 3:1, o tai byloja apie tai, jog visos rungtynės buvo intriguojančios ir įdomios.

Turnyro atidaryme sportininkus pasveikino Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius, Lietuvos tinklinio federacijos generalinis sekretorius Andrius Gaidys, Druskininkų sporto centro direktorius Vilmantas Matkevičius ir VšĮ „Sportbalt“ direktorius Vytautas Lučinskas.

Varžybos nepraėjo ir be sportinių traumų. Sunkią čiurnos traumą varžybose su Druskininkų ekipa patyrė sportininkas iš Lenkijos Radom miesto. Todėl turnyro organizatoriai dėkoja Druskininkų ligoninės medikams V. Skaburskiui ir J. Rainienei už suteiktą medicininę pagalbą traumą patyrusiam sportininkui. Po tris dienas vykusių varžybų paaiškėjo, kad Lenkijos Radoms miesto komanda užėmė 5 – ą vietą, Augustovo komanda liko ketvirta, bronzos medaliais pasidabino Latvijos Daugpilio sportininkai, o pirma ir antra vietos paaiškėjo tik po paskutinių rungtynių, kuriuose susitiko Gardino ir Druskininkų komandos. Nors rungtynės vyko tik tris setus, tačiau toks rezultatas neatspindėjo rungtynių įtampos. Palaikomi savo ištikimų žiūrovų – tėvelių, Druskininkų sporto centro tinklininkai įveikė pajėgią ir tituluotą Gardino miesto komanda ir turnyre iškovojo pirmąją vietą bei šio turnyro taurę, Gardino komanda liko antra. Šias varžybas stebėjo bei turnyro dalyvius apdovanojo Lietuvos Respublikos Seimo narys Zenonas Streikus, kuris Druskininkų sporto centro treneriui Edgarui Suchanekui įteikė Lietuvos Respublikos Seimo padėką už aktyvią sportinę veiklą, sportinių tradicijų puoselėjimą ir darbą su jaunimu.

Druskininkų sveikatingumo ir poilsio centras sudarė galimybes atgauti jėgas sportininkams Druskininkų vandens parke, o valstybės ir savivaldybių mokymo centras „Dainava“ palankiomis sąlygomis apgyvendino visus renginio dalyvius.

Druskininkų tinklinio komanda dėkoja visiems žiūrovams stebėjusiems varžybas ir palaikiusiems Druskininkų komandą.