Intensyvus Druskininkų jaunųjų tinklininkių sezonas artėja į pabaigą

Intensyvus Druskininkų jaunųjų tinklininkių sezonas artėja į pabaigą

Džiugu, kad tinklinio sporto šaka Druskininkuose populiarėja. 2021 m. rudenį į Druskininkų sporto centro mergaičių tinklinio grupę įsiliejo gausus naujokių būrys. Jų dar laukia intensyvus pradinių treniruočių ciklas, atkaklus darbas ir tinklinio sporto šakos pažinimas. Nuo sportavimo pradžios iki pirmųjų pasiekimų, rezultatų praeina ilgas laiko tarpas. Dažnai jis būna sunkus, neįdomus, vaikams pristinga motyvacijos ar noro tęsti. Tačiau vos prasideda pirmosios varžybos, situacija keičiasi. Vieni jaunieji sportininkai, pabūgę varžybų jaudulio, sportinio gyvenimo tempo, pasirenka kitas veiklas. Kitiems, gi priešingai, atsiradus galimybei varžytis, didėja motyvacija ir noras eiti sportiniu keliu toliau. Nieko sportininko kelyje neįvyksta savaime, čia svarbiomis tampa įvairios aplinkybės – nuo artimųjų atsidavimo lydėti būsimąjį sportininką į jo pasiekimus iki turimų sportinių infrastruktūrų ar įgimtų galimybių panaudojimo.

Prieš kelis metus pradėjusios sportuoti jaunosios kurorto tinklininkės 2021-2022 m. m. atstovauja Druskininkų miestą dviejose Lietuvos salės tinklinio jaunimo čempionato amžiaus grupėse: mergaitės gimusios 2007 m. ir jaunesnės – U16 amžiaus grupėje, o mergaitės gimusios 2008 m. ir jaunesnės – U15 amžiaus grupėje. Abiejose amžiaus grupės rungiasi po 10 mergaičių tinklinio komandų, čempionatas vyksta atkrintamojo, atrankinio ir finalinių turų sistema.

Druskininkų miestą atstovaujanti U16 mergaičių tinklinio komanda, įveikusi 7 čempionate dalyvaujančias komandas – Vilniaus sporto mokyklos „Tauras“ 1- ą ir 2-ą, Klaipėdos sporto centro „Viesulas“, Gargždų sporto centro, Šiaulių sporto centro „Dubysa“, Kauno sporto mokyklos „Startas“, Vilniaus raj. sporto mokyklos komandas ir patyrusi 2 pralaimėjimus kovose su Kelmės sporto centro ir Jonavos KKSC ekipomis, pateko į stipriausių Lietuvos salės tinklinio mergaičių U16 finalinį ketvertą ir gegužės 20-22 d. vyksta į Kelmę kovoti dėl prizinių čempionato vietų.

Druskininkų sporto centro U15 mergaičių tinklinio komanda atrankinį čempionato etapą įveikė be pralaimėjimų nugalėjusi visas priešininkes –  Vilniaus sporto mokyklos „Tauras“, Klaipėdos sporto centro „Viesulas“, Kauno sporto mokyklos „Startas“ 1-ą, 2-ą ir 3-ą, Jonavos KKSC, Panevėžio sporto centro, Alytaus sporto ir rekreacijos centro bei  Šilalės sporto mokyklos komandas. Šios grupės čempionato atrankiniame ture liko du susitikimai. Balandžio 23 d. Druskininkuose įvyks paskutiniai atkrintamojo turo susitikimai, Druskininkų atstovės varžysis su Vilniaus sporto mokyklos „Tauras“ ir Šilalės sporto mokyklos komandomis. Šio etapo varžybų rezultatai ne tik įtvirtins Druskininkus atstovaujančios komandos vietą Lietuvos salės tinklinio mergaičių U15 finaliniame ketverte, bet ir nulems šio čempionato finalinio turo organizavimo vietą. Turime svajonę, kad pavyks išsikovoti galimybę čempionato finalines kovas surengti mūsų jaukioje Druskininkų „Ryto“ gimnazijos salėje, kurioje vyksta tiek mergaičių treniruočių procesas, tiek ir namuose žaidžiamos varžybos.

Sezono pasiekimus lemia intensyvus pasirengimo procesas, treniruotės, dalyvavimas pasirengimo ir draugiškuose turnyruose. Sakoma, kad sėkmė šypsosi atkakliausiems, tad labai tikimės, kad būsime sezono namų darbus, papildomas užduotis ir individualaus pasirengimo planą būsime atlikę su maksimaliu atsidavimu, kad galėtume džiaugtis sezono sėkme.