Jaunučiai U16 vaikinai MKL čempionate tęs kovą dėl apdovanojimų

Jaunučiai U16 vaikinai MKL čempionate tęs kovą dėl apdovanojimų

Pasibaigė Lietuvos moksleivių krepšinio lygos „B“ diviziono reguliarusis sezonas, kuriame varžėsi 35 krepšinio komandos iš visos Lietuvos. „C“ pogrupyje sudarytame iš 8 komandų kovojo Druskininkų sporto centro auklėtiniai (vaikinai gimę 2006 m. ir jaunesni) treniruojami trenerio A. Baranausko. Sudėtingame sezone, kuriame dėl susirgimų teko atidėti ne vienerias rungtynes, vaikinai savo pogrupyje iškovojo 2 vietą (iškovoję 12 pergalių ir patyrę tik 2 pralaimėjimus), kuri  garantavo komandai namų aikštelės pranašumą, ir tęs kovas TOP 16 etape. Pakovoti dėl pirmos vietos sutrukdė vieno iš komandos lyderių D. Glavinsko trauma, dėl kurios prireikė net operacinio gydymo. Komandos kolektyvas linki Domantui kuo greičiau pasveikti.

Alytuje, Kovo 16 d. sprendėsi pogrupio antrosios vietos laimėtojas, kur susitiko Alytaus SRC ir Druskininkų SC auklėtiniai. Po atkaklios kovos rezultatu 76:69 nugalėjo druskininkiečiai. Rezultatyviausi komandoje buvo: V. Žogelis – 21 taškas, B. Čepulis – 20, D. Rūkštelis – 16, N. Miliukas – 9, D. Matusevičius – 8. Gerai komandai talkino S. Sukackas, T. Degutis, A. Palačionis, A. Rasimavičius. Pergalė džiugina dar labiau nes įveikta komanda, kuri dar pernai rungtyniavo MKL „A“ divizione. Druskininkiečiai buvo neįveikiami ir be keleto svarbių rotacijos žaidėjų, kurie tą dieną pasirinko vykti į ekskursiją su mokykla.

Džiugu, kad populiariausioje sporto šakoje Lietuvoje, Druskininkai turi konkurencingą krepšinio komandą, kuri garsina miestą. 2022 m. kovo 31 d. vaikinai pradės kovas TOP 16 atkrintamųjų etape, kur teks išmėginti jėgas su „B“ pogrupio 3 vietos komanda iš Šilutės. Moksleivių krepšinio lyga panaikino draudimą sirgaliams stebėti varžybas sporto salėse. Kviečiame ateiti pasižiūrėti ir palaikyti jaunuosius Druskininkų krepšininkus atkrintamosiose varžybose. Linkime komandai ir treneriui sėkmės bei nesustoti, tobulėti.