Jubiliejinis, Alytaus apskrities bendrojo ugdymo mokyklų klasių krepšinio komandų čempionatas

Jubiliejinis, Alytaus apskrities bendrojo ugdymo mokyklų klasių krepšinio komandų čempionatas

   Šeštadienio popietę baigėsi dešimtasis, jubiliejinis, Alytaus apskrities bendrojo ugdymo mokyklų klasių krepšinio komandų čempionatas. Po atkaklios kovos čempionų taurę ir šiemet iškovojo Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos 4ga klasė. Finalinėse varžybose jaunieji Lazdijų krepšininkai rezultatu 78:61 įveikė Alytaus miesto Jotvingių gimnazijos 3g klasės komandą. Rezultatyviai lazdijiečių komandoje rungtyniavo Matas Jarmala, kuris pelnė komandai 36 taškus, Dovydas Zdančius – 11; Jotvingių gimnazijos klasės komandoje: Haroldas Rokas – 32, Matas Sabaliauskas – 13. Lazdijiškiams atiteko ne tik gražuolė taurė, bet ir įspūdinga kelione į Paryžių 40-čiai žmonių – jie į kelionę vyks drauge su mokytojais ir sirgaliais. Alytiškių klasės komanda keliaus į Prahą.

   Trečiąją vietą šiemet laimėjo Druskininkų „Ryto“ gimnazijos 3ė klasė, mažajame finale rezultatu 68:37 įveikusi Alytaus rajono Daugų Vlado Mirono gimnazijos 3ag klasės krepšininkus. Druskininkiečių komandoje rezultatyviausias buvo Marius Rinkevičius, komandai pelnęs 25 taškus, Tomas Rinkevičius – 13, Edvinas Benevičius – 11, Dovydas Balionis – 9; Daugų V. Mirono gimnazijos klasėje: Andrius Kizalas – 8, Mantas Tamulionis – 6. Druskininkiečių klasei atiteko kelionė į Krokuvą, o jaunieji Daugų krepšininkai vyks į Gdanską.

   Į simbolinį penketą išrinktas net 36 taškus finale pelnęs Matas Jarmala iš Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos, Andrius Kizalas iš Daugų Vlado Mirono gimnazijos, Druskininkų „Ryto“ gimnazijos krepšininkas Marius Rinkevičius, Alytaus miesto Jotvingių gimnazijos atstovas Haroldas Rokas ir dar vienas lazdijietis Dovydas Zdančius. Naudingiausio finalinio ketverto žaidėju išrinktas Matas Jarmala iš Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos. Tritaškių metimo konkursą laimėjo Andrius Ališauskas (Alytaus miesto Jotvingių gimnazija), o krepšinio įgūdžių konkurse taikliausias buvo druskininkietis Tomas Bielickas.

   Visų savivaldybių merai įteikė specialiuosius prizus visų prizines vietas užėmusių komandų kapitonams. Finalo ketverto rungtynėms teisėjavo FIBA kategorijos teisėjai Artūras Šukys ir Mindaugas Večerskis, Virgilijus Urbšys – Nacionalinė kategorija.

    Minutinių pertraukėlių metu, žiūrovams gerą nuotaiką dovanojo „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo šokėjos. Renginyje dalyvavęs Kūno kultūros ir sporto departamentas direktorius Edis Urbanavičius apdovanojo čempionate dalyvavusių savivaldybių merus Druskininkų savivaldybės merą Ričardą Malinauską, Alytaus miesto merą Vytautą Grigaravičių, Alytaus rajono merą Algirdą Vrubliauską Lazdijų merą Artūrą Margelį už tai, kad sugebėjo susiburti ir keturių savivaldybių – rajonų bei miestų – vaikams sukurti kelis mėnesius trunkančią ir klases vienijančią krepšinio šventę. Padėkos raštais savivaldybių vadovus pagerbė ir Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas, jiems perduotos taip pat ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto bei jos prezidentės Dainos Gudzinevičiūtės padėkos. Merai savo komandų žaidėjams negailėjo gražių žodžių už gražų žaidimą ir sportines aistras, sirgaliams – už aktyvumą ir savų komandų palaikymą. Nugalėtojų apdovanojimo ceremonijoje dalyvavęs pirmojo Alytaus apskrities bendrojo ugdymo mokyklų klasių krepšinio komandų čempionatas dalyvis lazdijiškis Albinas Žymančius sakė, kad iki šiol negali pamiršti klasę ypatingai suvienijusių tų nepakartojamų akimirkų krepšinio aikštelėje, sirgalių tribūnose ir kelionėje. Šiemečiame renginyje prizas įteiktas ir žiūrovams – kamuolį į krepšį pataikęs iš aikštės vidurio galimybę visą savaitgalį važinėtis LEXUS visureigiu laimėjo Daugų komandos mokytojas Andrius Jakimavičius.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”148″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”320″ gallery_height=”240″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”2″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[Show picture list]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]