Olimpinė diena 2020

Olimpinė diena 2020

Nesvarbu, kuriame pasaulio krašte gyventumėte – viso pasaulio lietuviai yra kviečiami kartu su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu ir LTeam – Lietuvos olimpine komanda – švęsti Olimpinę dieną.

2020 m. birželio 23 d. vyks NEMOKAMAS virtualus lietuviškos olimpinės mylios bėgimas, kurio tikslas – įveikti mažiausiai 1988 metrus (šis skaičius simbolizuoja LTOK atkūrimo datą).

„Tai – ne varžybos, o bėgimas, skatinantis žmones aktyviai judėti, net ir karantino metu neapleisti sporto ir mėgautis jo teikiamais malonumais. Žinodami, kad virtualiame bėgime dalyvaus ir olimpiečiai, ir profesionalūs bei pasišventę bėgikai, vienos mylios įveikimu jų neapribosime. Kiekvienas, pagal savo galimybes, galės įveikti dvi, penkias, dešimt, o galbūt ir dvidešimt lietuviškų olimpinių mylių“, – pasakoja bėgimą organizuojančio Lietuvos olimpinio fondo direktorius Mantas Marcinkevčius.

Visi virtualaus bėgimo dalyviai, įveikę bent vieną lietuvišką olimpinę mylią ir įvykdę pagrindines bėgimo taisykles, bus apdovanoti Olimpinės dienos suvenyrais ir rėmėjų dovanėlėmis.

Kaip dalyvauti virtualiame lietuviškos olimpinės mylios bėgime?

  1. Birželio 23 d. nubėgti mažiausiai 1988 metrus.
  2. Rezultatą užfiksuoti bet kuria bėgimo programėle.
  3. Rezultatais pasidalinti socialiniuose tinkluose, naudojant grotažymę #OlimpinėDiena2020 (svarbu: įsitikinkite, kad paskelbtas įrašas yra viešas).
  4. Birželio 23-25 d. užpildyti specialią anketą su savo duomenimis.
  5. Birželio 29 d. – liepos 10 d. laimėtas dovanėles atsiimti LTOK būstinėje arba bet kurioje šalies „Eurovaistinėje“.

Visą informaciją apie bėgimą galima rasti čia: https://www.ltok.lt/olimpine-diena/

Viešas pranešimas spaudai apie bėgimą yra čia: https://www.ltok.lt/atskirai-bet-kartu-viso-pasaulio-lietuviai-olimpine-diena-siemet-sves-begdami/