Tarptautinėse aukšto meistriškumo varžybose Ukrainoje

Tarptautinėse aukšto meistriškumo varžybose Ukrainoje

    Druskininkų sporto centro/Snow Arena RT komandos nariai, 2021 m. sausio 28 d. – vasario 1 d., atstovavo Lietuvos jaunučių rinktinei tarptautinėse aukšto meistriškumo varžybose Ukrainoje, kurios įtrauktos į tarptautinį FIS (tarptautinė slidinėjimo federacija) kalendorių. Į varžybas išvykome anksčiau, kad galėtume pasitreniruoti ir priprasti prie kalno.

   Sausio 28–29 dienomis varžybos vyko Bukovytsya kurorte (Ukraina), kuriose puikiai sekėsi ir mūsų komandai: Nojus Užkuraitis užėmė 2 pirmąsias vietas U14 amžiaus grupėje; Neringa Stepanauskaitė užėmė 1-ąją ir 5-ąją vietas; Liepa Karlonaitė nugalėjo U16 mergaičių grupėje, o Milena Juodeškaitė užėmė antrąją ir 7 vietas.

   Sausio 31- vasario1 d. varžybos vyko jau kitame Ukrainos kalnų kurorte Vorochta, kur jaunieji sportininkai taip pat iškovojo garbingus apdovanojimus: Liepa vieną kartą tapo nugalėtoja;  Neringa iškovojo dvi antrąsias vietas; Milena iškovojo dvi 5 – ąsias vietas. Nojus, kad ir pirmaudavo po pirmojo važiavimo, antruosiuose finišuoti nepavykdavo, taigi čia liko be apdovanojimų.

  Kartu su sportininkais į varžybas vyko treneris Jurijus Švecovas, o jam padėjo, bei varžybų atidarančiuoju startavo dar vienas DSC auklėtinis Tautvydas Pluščiauskas. Džiaugiamės sportininkų rezultatais, o dar labiau pagerėjusia slidinėjimo technika, bei toliau ruošiamės artėjantiems startams Lietuvoje ir užsienyje.