Tarptautinis tinklinio turnyras Druskininkuose

Tarptautinis tinklinio turnyras Druskininkuose

      Gegužės 4 – 6 dienomis Druskininkų sporto centre vyko Tarptautinis tinklinio turnyras, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui pažymėti. Šiame turnyre dalyvavo jaunimo tinklinio komandos iš Baltarusijos (Gardinas), Latvijos (Daugpilis), Lenkijos (Suvalkai), Lietuvos ir Rusijos (Kaliningradas). Lietuvai atstovavo Druskininkų sporto centro auklėtiniai (treneris Edgaras Suchanekas). Iškilmingos atidarymo metu turnyro dalyvius pasveikino Druskininkų savivaldybės mero patarėjas Aivaras Kadziauskas ir Druskininkų sporto centro direktorius Vilmantas Matkevičius.

         Druskininkiečiai penktadienį ir šeštadienį užtikrintai nugalėjo varžovus iš Kaliningrado, Daugpilio ir Suvalkų, tačiau suklupo varžybose su Gardino komanda ir šiame turnyre užėmė antrąją vietą. Pirmą vietą iškovojo Gardino tinklininkai, trečia vieta atiteko Suvalkų komandai, ketvirti liko Kaliningrado sporto mokyklos auklėtiniai ir penkta vieta atiteko Daugpilio tinklininkams. Simboliška, kad tai buvo paskutinis tinklinio turnyras, kuriame dalyvavo šios sudėties Druskininkų jaunimo komanda. Ilgus metus Druskininkų vardą garsino Lietuvos tinklinio čempionatuose  ir tarptautiniuose turnyruose šie tinklininkai: Mykolas Janeliauskas, Marijus Rutkauskas, Rokas Rutkauskas, Laurynas Šimkevičius, Sebastjan Kisel, Justinas Bakanauskas, Karolis Rupeikis, Marius Pliupelis, Mykolas Suchanekas, Vygantas Stikleris.

         Jau šį rudenį tinklinio aikštelė pakvies naujokus, pradiniu klasių mokinius berniukus pažinti tinklinio sporto šaką ir galbūt, jiems pavyks priversti tinklinio kamuolį paklusti ir pakartoti vyresnės kartos pasiekimus. Druskininkų sporto centras lauks visų, norinčių pažinti tinklinio sporto šakos paslaptis.