Druskininkų SC komanda U13 B diviziono finaliniam ketverte

Druskininkų SC komanda U13 B diviziono finaliniam ketverte

Lietuvos moksleivių krepšinio lygos U13 čempionate (dalyvauja 32 komandos) puikiai kovoja Druskininkų sporto centro berniukų krepšinio komanda treniruojama trenerio Algimanto Baranausko. Grupės varžybose, aplenkus aštuonias komandas, užimta pirmoji vieta.

Aštunfinalyje, iki dviejų pergalių peržengtas Ukmergės sporto centro komandos barjeras, laimėta iki dviejų pergalių 2:0 (namuose varžovai nugalėti 105:67, išvykoje 85:78).

Ketvirfinalyje teko grėsmingas varžovas – Palangos sporto centro komanda, su kuria  teko ne kartą kautis draugiškuose turnyruose Lenkijoje. Ketvirfinalyje kaip ir aštunfinalyje reikėjo pasiekti dvi pergales. Pirmosios rungtynės buvo žaidžiamos Druskininkuose (Druskininkų SC komanda grupės varžybas baigė būdami pirmoje savo grupės vietoje, todėl aštunfinalyje ir ketvirfinalyje turėjo namų aikštės pranašumą). Laimėtojas po atkaklios kovos paaiškėjo tik pačioje rungtynių pabaigoje –  druskininkiečiai varžovus nugalėjo rezultatu 70:68. Laukė ilga ir sunki kelionė į Palangą žaisti atsakomųjų rungtynių. Kelionės nuovargis, o gal ir susikaupimo stoka pakišo koją, teko pripažinti varžovų pranašumą rezultatu 66:98. Stipriai laimėję namuose palangiškiai suabejojo Druskininkų krepšinio teisėjų kvalifikacija ir pasiūlė, kad lemiamose rungtynėse teisėjautų nepriklausomi teisėjai. Labai džiugu, kad atėjus lemiamoms rungtynėms, palaikyti mūsų vaikinų į Druskininkų sporto centro salę susirinko gausus būrys tėvelių ir artimųjų. Prasidėjus rungtynėms matėsi, kad palangiškiai labai pasitiki savo jėgomis ir nuo pat pirmų minučių išsiveržė į priekį. Pirmi du kėliniai priklausė varžovas (40:48). Po ilgosios pertraukos, palaikomi triukšmingų sirgalių, mūsų jaunieji krepšininkai pradėjo daug aktyviau gintis, taip vargindami varžovus, kurie sparčiai rinkosi pražangas. Aktyvi gynyba padėjo ir varžovas nugalėtas rezultatu 87:78. Ši pergalė įrodė, kad ne teisėjai laimi rungtynes. Laimėję šias rungtynes, druskininkiečiai pateko į finalinį ketvertą kuris vyks Plungėje. Pergalingos rungtynės šiek tiek apkarto nes vienas iš lyderių Benas Čepulis patyrė traumą ir tikriausiai šį sezoną komandai padėti jau negalės. Visa komanda mintimis palaiko Beną ir linki jam greičiau pasveikti. Tikėsimės, kad vaikinai mobilizuosis ir garbingai kovos finaliniame ketverte Plungėje.

Po pergalės jaunieji krepšininkai su tėveliais vaišinosi tortu ir džiaugėsi labai sėkmingu sezonu. Komanda nuoširdžiai dėkoja Druskininkų sirgaliams už sukurtą puikią rungtynių atmosferą.