Pirmasis auksu pažymėtas tarptautinis mergaičių tinklinio turnyras

Pirmasis auksu pažymėtas tarptautinis mergaičių tinklinio turnyras

   Liaudyje sakoma: „trylika – nelaimingas skaičius“. Tačiau lapkričio 9-11 dienomis Druskininkuose vykęs XIII-asis vaikų tinklinio turnyras UAB „Tobis“ taurei laimėti, buvo itin sėkmingas sporto renginys, į Druskininkų tinklinio sporto istoriją įrašęs ne vieną rekordinį įrašą.

   Turnyras UAB „Tobis“ taurei laimėti tradiciškai vyksta antrąjį lapkričio savaitgalį. 2005 m. prasidėjęs kaip vyrų tinklinio turnyras, vėliau tapo berniukų tinklinio turnyru, išaugo į tarptautinį lygį. Bėgantis laikas keičia ne tik metus kalendoriuje, tačiau ir nusistovėjusias taisykles. Kažkada turnyrą pradėję vyrai, tapo veteranais: berniukai užaugo ir šiuo metu jau gina kitų miestų bei komandų vardus. Atrodė, kad su 1999 metais gimusiais vaikinais Druskininkų tinklinio istorija po truputi pradės blėsti. Tačiau, jau keletą metų Druskininkų sporto centre tinklinio grupėje treniruojasi mergaitės, kurios nuo šių metų perima dalyvavimo šiame turnyre estafetę. Taigi, šiemet pirmą kartą Druskininkų tinklinio istorijoje vyko tarptautinis mergaičių, gimusių 2007 metais ir jaunesnių, tinklinio turnyras UAB „Tobis“ taurei laimėti, pakvietęs į Druskininkų „Ryto“ gimnazijos salę atstovus iš 4 valstybių (Lietuva, Lenkija, Rusija, Baltarusija) ir 5 miestų (Druskininkai, Sejnai, Kentšynas, Kaliningradas, Gardinas). Viso turnyre dalyvavo net 81 jaunoji tinklininkė. Jas atlydėjo 11 trenerių. Per tris turnyro dienas sužaistos 84 rungtynės, kurioms teisėjavo 5 teisėjų komanda.

  Turnyras buvo vykdomas pagal mini tinklinio taisykles (žaidimas vyko 3×3 formate), todėl erdvi gimnazijos salė virto dvejomis tinklinio aikštelėmis ir vienu metu čia vyko po dvejas rungtynes. Salėje netilo teisėjų švilpukai, trenerių pamokymai, sirgalių palaikymo šūksniai. Kadangi visos turnyro dalyvės dar tik pradedančios savo sportinį kelią, todėl pagrindinis turnyro tikslas buvo pažintis su pasirinkta sporto šaka. Tai tarsi intensyvi trijų dienų sportinė stovykla, kurioje galima buvo išmokti tinklinio technikos pradmenų ir gudrybių, o kartu ir pasimatuoti tikro sportininko marškinėlius. Treneriai turėjo įdėti nemažai pastangų ramindami ir drąsindami nenusiminti, patyrus nesėkmę, padarius klaidą. Mat, nors turnyras ir draugiškas, kiekvienose varžybose turėjo būti nugalėtojas.

  Matyt jau tokia UAB „Tobis“ taurės tinklinio turnyrų tradicija, kad iki paskutinių varžybų nebuvo aiški galutinė turnyrinė lentelė. Kuo labiau artėjome prie finalų, tuo atkaklesnė vyko kova. Todėl paskutinę turnyro dieną, didžioji dalis varžybų baigėsi rezultatu 2:1. Trečiąją vietą turnyre iškovojo Gardino-3 – oji  komanda, antrąją – Gardino-2 – oji. Didžioji turnyro taurė atiteko pirmosios vietos laimėtojoms Sejnų-1 komandos trejetukui. Tam, kad šis pirmasis turnyras mergaitėms įsimintų, visos 81 turnyre dalyvavusios žaidėjos buvo apdovanotos XIII-ojo tarptautinio vaikų tinklinio turnyro UAB „Tobis“ taurei laimėti aukso atminimo medaliu, su viltimi, kad šis, daugeliui pirmas, apdovanojimas bus graži pradžia sportinių pasiekimų istorijoje.

  Nepaisant įtempto varžybų tvarkaraščio, turnyro svečiai pažino ir Druskininkus, aplankė Snow Areną, naudojosi Druskininkų vandens parko paslaugomis. Turnyro organizatoriai nuoširdžiai dėkoja pagrindiniam turnyro rėmėjui UAB „Tobis“ už galimybę augti ir tobulėti, UAB „Patikima statyba“ direktoriui Rimantui Markauskui už puikias poilsio sąlygas, Druskininkų „Ryto“ gimnazijos direktorei Egidijai Vilkienei už puikias sąlygas treniruotis ir sportuoti, Druskininkų vandens parko kolektyvui už galimybe pasinaudoti parko paslaugomis.